27 de gener 2009

xerrades pre-part (17 juny)

He començat les classes d'educació maternal (que en diuen ara) i vull fer 5 cèntims del que es va parlant.
La classe anava enfocada a treure la por al part a qui en té.
Constantment es referien a com de naturals i fàcils són els parts i la criança dels animals, com ens mostren els documentals.
Les dones estem programades per parir i cuidar els fills; com a la resta d'espècies és la nostra funció principal, i per això no calen instruccions, tan sols sintonitzar amb l'instint quan ha sorgit i deixar fluir les coses. Diuen que un dolor causat per una funció tan natural com parir no es pot comparar amb el pitjor mal de queixal que evidencia que algo va malament als nostre organisme.
Ens van explicar que als països sud i centre-americans les classes socials superiors es programen els parts per diferenciar-se de les classes més pobres. Penso que aquí encara passa algo molt semblant amb els hospitals públics i els privats, en canvi als païssos europeus a on aquesta diferència de classes està superada, la gent cada vegada més pareix a casa, evidenciant que el part no és un procés mèdic sinó algo natural on si no hi ha cap complicació no cal intervenció mèdica.
La societat hauria de valorar la funció insustituible de les mares i valorar el dret a voler practicar la maternitat per sobre de qualsevol altra cosa. Hem de lluitar per obtenir majors permisos de maternitat per alletar els petits tot el temps que volguem i reduccions de jornada: per què hem de treballar les mateixes hores que quan no erem mares, si ara tenim una altra tasca?

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada