28 de gener 2009

vestuari pre-mamà

La primera incidència en la roba es produeix quan el botó del pantaló comença a apretar-te a la panxa. Conec quatre possibles recursos: anar sempre amb el botó descordat (o colocar-te un belly belt -foto- que serveix per aprofitar els teus pantalons durant tot l'embaràs -si no és que se t'eixamplen les natges i els glutis-), fer-te amb una mena de faixí que amagat sota la samarreta sembla una segona samarreta més baixa que tapa el botó), comprar-te directament pantalons d'embarassada que a molts llocs estan fets per adaptar-se a tot el procés d'embaràs (ex: FORMES) i de pas els amortitzes més; i finalment fer servir pantalons amples de cotó (però només pot ser en èpoques de bon temps).
Quan la panxa comença a ser més prominent ens trobem amb un segon handicap: sembla que tinguem la panxa i no que estem embarassades! Per aquest moment només conec dos sol.lucions: vestir-se amb samarretes ben amples o amb samarretes ben estretes per evidenciar l'orgull de panxa!
En aquests moments les embarassades tenim la sort que les samarretes amples i les que antigament eren d'embarassada (amples però cenyides sota el pit) són tendència, així que podem trobar roba en qualsevol tenda habitual; però quan la panxa és molt gran les samarretes, les faldilles i els vestits que no són per embarassades queden curts per davant.
Existeixen els establiments amb roba d'embarassada amb un disseny interessant i de preu elevat (algunes ofereixen arreglar la peça a la talla habitual després de l'embaràs (ex: LEPREG), però avui en dia totes les cases econòmiques de roba de carrer (h&m, zara...) estan produint línies per a gestants a baix cost. És evident que la qualitat és un tema pendent en el segon cas, però per a roba que es fa servir tan pocs mesos és indiferent.
En quant als sostenidors, cal fer-se amb talles més grans des del principi, i si es vol donar el pit, jo recomano comprar directament sostenidors de lactància per tal d'amortitzar-los més. N'hi ha que amb el mateix contorn de pit tenen dos mides de copa segons on cordis la copa, així que tens una talla extra per quan hi ha la pujada de la llet (ex: LEPREG).
En tema de sostenidors és essencial que la manera com es cordi la copa al tirant, donat que durant la lactància acostumes a treure'ls i posar-los amb una sola mà, i es fa moltes vegades al dia. També hi ha una gama important de preus segons el disseny, no és cert que tots siguin horrorosos. Els de la merceria acostumen a tenir una tanca més difícil.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada