15 de febrer 2009

sobre les vacunes als nadons

El hombre paseaba por aquellas pequeñas callecitas de la ciudad provinciana. Tenía tiempo y por eso se detenía algunos instantes, delante de cada escaparate, delante de cada tienda, en cada plaza. Al torcer una esquina, de pronto se encontró un local cuya marquesina estaba en blanco. Intrigado, se acercó a la vidriera y arrimó la cara al cristal para poder mirar dentro del oscuro escaparate. En el interior, solamente se veía un atril que sostenía un cartelito escrito a mano que anunciaba “Tienda de la Verdad”.
El hombre estaba sorprendido, pensó que era un nombre de fantasía. Pero no pudo imaginar que vendían. Entró. Se acercó a la Señorita que estaba en el primer mostrador y preguntó: “Perdón, ¿esta es la tienda de la verdad?”.
“¡Si, señor! ¿Qué tipo de verdad está buscando? ¿Verdad Parcial?; ¿Verdad relativa?; ¿Verdad estadística?; ¿Verdad Completa? “.
Así que allí vendían la verdad. Nunca se había imaginado que aquello fuera posible, llegar a un lugar y llevarse la verdad. Era maravilloso. “¡Verdad Completa!” dijo el hombre sin dudarlo. Estoy cansado de mentiras y falsificaciones. No quiero más generalizaciones ni justificaciones, engaños y fraudes. “¡Verdad Plena!” ratificó.
“Bien, Señor, ¡sígame, por favor!”. La Señorita acompañó al cliente a otro sector y señalando a un vendedor adusto, le dijo: “El Señor le atenderá”.
El Vendedor se acercó y esperó a que el hombre hablara. “Vengo a buscar la Verdad Completa”
“¡Aha! Perdone”, dijo el Vendedor. “¿Pero el caballero conoce el precio?”
“No. ¿Cuál es?” Contestó rutinariamente. En realidad, él pensaba que estaría dispuesto a pagar lo que fuera por la Verdad.
“Si Usted se la lleva, EL PRECIO ES QUE NUNCA MÁS VOLVERÁ A ESTAR EN PAZ
Un escalofrío recorrió la espalda del hombre. Nunca se había imaginado que el precio fuera tan alto.
“¡Ah, gracias, eh, me disculpe!”, balbuceó. Se dio media vuelta y salió de la tienda mirando al suelo. Se sintió triste, al darse cuenta que todavía no estaba preparado para la Verdad Absoluta. De que aún necesitaba algunas mentiras en las que encontrar descanso, algunos mitos e idealizaciones en las cuales refugiarse, para no tener que enfrentarse consigo mismo. Se consoló pensando, quizás, quizás, más adelante…

He llegit tant sobre la vacunació als nadons que sóc incapaç de fer un simple post. Però hi ha una web a on la informació sobre aquest tema és concreta i extensa, un bon tast per a qui vulgui obrir-se camí en aquest tema: el dedo en la llaga.

també us recomano els llibres:

Vacunaciones sistemáticas en cuestión. ¿Son realmente necesárias?.- Dr. J.M Marín Olmos

Los peligros de las vacunas.- Dr. Xavier Uriarte

12 comentaris:

  1. Ja recordo que vas posar aquest enllaç al Facebook, però em sembla prou llarg com per procrastinar-ho eternament. Algun dia ho llegiré, però, ¿no podries fer un resum?

    Aquest era un tema que volia parlar amb vosaltres quan ens vam veure, però se'm va passar

    ResponElimina
  2. No àlex, no puc fer un resum, penso que és un tema que s'ha d'investigar personalment, perquè és densíssim i cadascú veurà el que vulgui segons les seves intuicions, interessos o creences.

    ResponElimina
  3. No m'agrada cap de les tres paraules "intuicions, interessos o creences", i trobo especialment terrible la tercera.

    En qualsevol cas, prometo fer una lectura crítica de la web, i ja et diré la meva opinió.

    ResponElimina
  4. Doncs tinc males notícies per tu: amb els fills has de tirar molt d'intuicions, basant-se en els interessos personals, i en el que creiem que és el millor. Resulta que la ciència encara no ens sap dir moltes coses, suposo que te n'has adonat ;)

    ResponElimina
  5. Jo Àlex sí et podria fer un resum del perquè no hem vacunat fins ara.
    - hi ha dubtes fonamentats sobre si és adient de inocular vacunes en nens tant petits, amb un sistema immunològic que és el 5% d'un adult.
    - hi ha dubtes sobre les interaccions de les vacunes combinades. (casos documentats)
    - hi ha dubtes sobre els efectes secundaris de certes vacunes. (casos documentats).
    - hi ha dubtes sobre la necessitat de que les vacunacions siguin massives. Els fenotips de certes persones fan que determinades vacunes no els aportin res. (demostrat)
    - hi ha dubtes sobre la seva utilitat real. En gràfiques de morbiditat i mortalitat en dates anteriors a la introducció de les vacunacions es demostra que aquestes ja anaven molt de baixada abans d'aplicar les vacunes. (demostrat)
    - les vacunes porten hidròxid d'alumini com a "adyuvante" (no sé com es diu en català), per tal de prolongar els efectes del virus o bactèria vacunal (al ser esmorteïts no tenen el mateix efecte immunitzador que la malaltia natural). L'hidròxid d'alumini és cancerigen.
    - per fabricar les vacunes víriques son necessaris els òrgans de certs animals (actualment es practica en vísceres de hàmster i "mono verde")
    - ... així, a bote pronto, és el que se m'acudeix. i em deixo moltes coses segur.

    ResponElimina
  6. Bé, començo a llegir coses raonables. Podria estar d'acord amb vosaltres si:
    1.- Tingués clar que totes aquestes coses són certes
    2.- Tingués encara més clar que les avantatges de vacunar no compensen aquests, diguem-los, inconvenients.

    Així que, com no tinc res clar, vaig a buscar a veure si trobo un advocat de la defensa per tenir un judici just.

    ResponElimina
  7. Demanaves un resum. Jo te l'he fet. També t'informo que en el sí de la Unió Europea equips científics han debatut tos aquests temes. Una altra cosa és que això surti més o menys a la llum del dia.
    I per cert, ja que et fas aquestes preguntes, t'has plantejat mai fer-te-les a l'inrevés o la teva FE en les institucions, ministeris i lobbies sanitaris no t'ho permeten?. Crec que l'agnosticisme i el dubte del correcte pensament científic ha de ser tan crític d'una banda com la de l'altra. Així doncs, reformulo els teus condicionals punts anteriors:
    "1.- Tinc clar que totes les posicions vacunalistes són certes?
    2.- Tinc encara més clar que les avantatges de vacunar no compensen aquests, diguem-los, inconvenients? (en aquest només afegeixo un interrogant)"

    PD: Mònica, revisa't el fus horari del bloc, que posa hores de publicació que no són.

    ResponElimina
  8. No m'has entès. Quan dic "no tinc res clar" vull dir res, ni d'una banda ni de l'altra. Així que sí, les meves preguntes també es podrien formular a l'inrevès, com tu has ben dit.

    Per l'altra banda tinc amics que estan fent (o han fet) el doctorat en temes de vacunació i ja m'han dit que no estan d'acord amb la postura antivacunació (com és d'esperar). Em deuen encara l'explicació, però en quant la tingui us ho faig saber. Aquests serien els meus advocats de la defensa.

    Quan hagi escoltat a totes les parts, formaré la meva opinió, però no per intuició o creences, sinó amb pensament crític.

    ResponElimina
  9. Així doncs disculpa el meu to d'abans, que no amagaré que volia ser provocador ;)

    ResponElimina
  10. Cap problema, era fàcilment malintepretable. ;)

    (Continuarà...)

    ResponElimina
  11. Veus com EN TOT intervenen les sensibilitats personals? el meu metge (metge de formació i de professió, i naturòpata a més), està totalment en contra, i els llibres anti-vacunació que he llegit estan escrits per metges experts en vacunologia i en el sistema immunològic.
    No trobaràs un camí CORRECTE, un cop t'empapis de tots el RAONAMENTS CIENTÍFICS que vulguis, t'hauras de deixar endur pels teus INSTINTS (i tot i així continuaràs tenint dubtes!)
    un petó

    ResponElimina
  12. Salutacions, fa 1 mes que he obert un blog de crítica. També he tractat el tema de les vacunes i contradiccions de l'OMS.

    http://partsimplicades.blogspot.com

    Espero que us sigui d'ajuda.

    ResponElimina