21 de novembre 2009

nou estudi sobre la seguretat del part a casa

Quan explico que al meu grup de criança la majoria de mares han parit a casa la resposta és comuna: què perillós, què imprudents. És evident que no saben les condicions en les que es pot parir a casa.
La revista científica CMAJ (Canadian Medical Association Journal) publica, a la seva edició del 15 de setembre, un estudi que conclou que un part a casa amb una llevadora qualificada és tan segur, o més, que un naixement convencional en un hospital. L'estudi contempla 2.889 parts a casa, atesos per llevadores, i 4.752 parts a l'hospital planificats, atesos pel mateix grup de llevadores, i els compara amb 5.331 parts atesos per metges a l'hospital.
Les dones que van planejar un part a casa van patir un risc substancialment menor d'intervencions ostètriques, resultats adversos com l'acceleració del part, monitoratge fetal electrònic, anestèsia epidural, part vaginal instrumental, cesària, hemorràgia o infeccions.
Podeu llegir l'article complet aquí.
També us recomano aquest video d'un part a casa tal com es fan avui la majoria.

4 comentaris:

  1. A Anglaterra s'informa de les tres opcions del part (casa, hospital no medicalitzat, i hospital amb metge) des de la primera visita de la doula. Teníem fins fa poc els dvd's informatius, però diu l'Estela que els hi va donar a la Yolanda. Si t'interessen te'ls podria deixar.

    ResponElimina
  2. Estaria bé conèixer com fan les coses allà... ja els hi demanaré a la Yoli quan neixi l'Andrea.

    ResponElimina
  3. http://www.nacerycrecer.com.mx/

    Aqui te dejo el Website de la mamá de un amigo de México. Ella se dedica a todo lo que es la maternidad y parto. Es muy interesante todo lo que hace... Ella ha dado conferencias y ha escrito artículos... En su página tiene datos interesantes que podría ser que te gustaran.

    Saludossssssssss! de FEde.

    ResponElimina
  4. gracias fede, me encanta leerte en mi blog!

    ResponElimina